Terug naar Home

Over ons

Op Watkanikdoen.nl vind je alles wat jij kan doen om mee te helpen aan een rechtvaardigere wereld. Wij houden een compleet en up-to-date overzicht bij van alle relevante acties die georganiseerd worden. Zodat jij in één oogopslag weet waar jij aan mee kan doen.

Wat doen wij?
Watkanikdoen.nl is een onafhankelijk platform dat zich inzet voor een sterke en actieve democratie. Ons allergrootste doel is het bevorderen van een rechtvaardigere wereld. 

Daarvoor willen we graag actief burgerschap stimuleren. Dit is wanneer burgers zelf verantwoordelijkheid op zich nemen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld door zelf initiatieven te organiseren, of bij te wonen.

Wat kan jij doen?
Of je nou eenmalig een Dam-protest wil meemaken, of jezelf tot fulltime actief burger wil ontpoppen: op onze site vind je het overzicht dat je zoekt. Wij zetten alles voor jou op een rijtje. Van demonstraties tot stakingen tot inzamelacties, petities, meet-ups, marsen, sit-ins en ga zo maar door. Zo blijf jij op de hoogte van alles wat jij kan doen.

Staat een bepaalde actie toch niet in ons overzicht? Help ons dan een handje, en meld een actie aan. Met jouw hulp houden wij onze agenda compleet en up-to-date!

Waarom Watkanikdoen.nl?
Er zijn vast wel een paar maatschappelijke thema’s waar jij een mening over hebt. Dingen waar je van denkt: dit kan beter. Het klimaat, politieke acties, dingen dichtbij of juist ver weg. Sociale ontwikkelingen, grote rampen of kleine rampen. Wat je ook vindt of denkt: er worden al lange tijd talloze acties en demonstraties georganiseerd die zich richten op allerlei onderwerpen: van studentenprotesten tot de Dolle Mina’s, van vakbondsprotesten tot jarenlange demonstraties tegen kernwapens. En dat is maar goed ook. Want discussiëren en demonstreren zijn belangrijk voor iedere gezonde, sterke democratie. 

De opkomst van sociale media, online petities en digitale media maken het tegenwoordig nog makkelijker om mensen met dezelfde mening te vinden. Samen met anderen kan iedereen hun stem in het maatschappelijk debat versterken. Tegelijkertijd merk je misschien toch dat je ook informatie blijft missen. Je zit net niet in de besloten Whatsappgroep waar een petitie tig keer werd doorgestuurd. Of je ziet net één dag te laat een foto van een demonstratie die je best interessant had geleken. 

Kortom: je weet niet altijd wat je kan doen. Hiervoor biedt ons platform nu de oplossing! Voortaan vind je alle acties voor een rechtvaardigere wereld op één plek. Zo weet jij precies waar je moet zijn als jij je stem wil laten horen. 

Wie zijn wij?
Het reilen en zeilen van Watkanikdoen.nl wordt gedaan door een klein team enthousiaste vrijwilligers. We zetten ons graag in om een steentje bij te dragen aan een betere maatschappij, en hopen om ook anderen hierbij op weg te helpen. Lijkt het je leuk ons team te versterken? Stuur dan vooral een mailtje! 

Onze huisstijl
Grafisch ontwerpbureau Studio MES heeft ons geholpen met het ontwerpen van onze website en logo.